Onze kinderfysiotherapeuten hebben naast hun algemene master kinderfysiotherapie ook aanvullende specialisaties. Door regelmatig cursussen en lezingen te volgen, kunnen zij de meest effectieve en wetenschappelijke zorg bieden.

Elke medewerker uit ons team heeft zijn extra eigen specialisatie gedaan. De speciale aanvullende opleidingen die wij hebben zijn op het gebied van:

Indien u op bovenstaande specialisaties drukt, kunt u zien wat de specialisatie inhoudt.

Kinderothopedie

Met orthopedische klachten kunt u bij ons terecht voor passend advies en behandeling. De klachten kunnen zowel acuut zijn (bijvoorbeeld sportblessures), als langer bestaan (bijvoorbeeld patella femorale klachten, osgood schlatter etc). Medical tape kan desgewenst toegepast worden.

Schroth therapie bij een aanwezige scoliose

Wat is scoliose en wat zijn de mogelijke gevolgen

Scoliose is een zijdelingse verkromming van de rug, die een driedimensionale vervorming tot gevolg heeft. De verkromming kan zowel een C- als een S-vorm hebben. Omdat de ribben met de gewrichtjes aan de wervelkolom verbonden zijn, draaien deze mee. Als iemand met scoliose voorover buigt, zie je duidelijk aan een zijde een bolling ontstaan op de rug. Dit wordt een gibbus genoemd. Via een röntgenfoto kun je meten hoe ernstig de verdraaiing is. Dit wordt uitgedrukt in graden.

In de groeispurt kan de scoliose het meest verergeren. Van groot belang is om het juiste beleid zo snel mogelijk te starten. Schroth therapie is geschikt voor kinderen in de groei, al dan niet in combinatie met een brace, als voor (volgroeide) tieners.

Kinderbekkenfysiotherapie

Kinderbekkenfysiotherapie is gespecialiseerde fysiotherapie in het gebied van buik, bekken- en bekkenbodem bij kinderen.

Indicaties voor behandeling zijn:

  • Plasproblemen: zoals bijvoorbeeld urineverlies/plasongelukjes, heel vaak en/of heel nodig moeten plassen, urineweginfecties, angst om te plassen/ophoudgedrag, bedplassen.
  • Poepproblemen: zoals bijvoorbeeld obstipatie (verstopping in de darmen), of ontlastingsverlies/poepongelukjes, angst om te poepen/ophoudgedrag.
  • Buikpijnklachten.

Specialisaties