shutterstock_1157338261 611x407

Loes ten Buuren

Werkzaam op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

BIG-registratienummer: 19063895804

KvK: 67407765

 

Ik ben Loes ten Buuren, master kinderfysiotherapeut en moeder van 3 kinderen. Als kinderfysiotherapeut werk ik sinds 2010 met veel enthousiasme met kinderen tot 18 jaar. Mijn passie ligt bij de zuigelingen en de kinderen in de basisschool leeftijd; hierin heb ik mij extra verdiept. Ik heb naast de cursus plagiocephalometrie (zuigelingen met een voorkeurshouding) een opleiding gevolgd om de prikkelverwerking (Sensorische Integratie) van jonge kinderen 0 tot 4 jaar, beter te kunnen begrijpen en ouders adviezen te geven gericht op de prikkelverwerking. Dit kan bijvoorbeeld zijn over het slapen, huilen, niet stil kunnen zitten, prikkels juist niet goed binnen krijgen en onrust. Tevens heb ik een cursus gevolgd om huilbaby’s te kunnen behandelen. Hierdoor ben ik het begeleiden van ouders met huilbaby’s, zuigelingen met een voorkeurshouding of een motorische ontwikkelingsachterstand, bijzonder leuk ben gaan vinden. De omgang met baby’s en peuters voelt voor mij heel natuurlijk; dat ik zelf 3 kinderen heb, helpt hier waarschijnlijk ook bij. Om dit rijtje compleet te maken, geef ik de cursus ZwangerFit, zodat ik ook aanstaande moeders goed kan begeleiden in een fitte en fijne zwangerschap, zodat ze goed voorbereid de bevalling in gaan.

Tijdens mijn studie heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de schrijfmotoriek in groep 3 en 4 van de basisschool. Hierdoor heb ik ervaren dat ik het contact met leerkrachten en intern begeleiders op de basisschool erg leuk vind. Ik vind het altijd heel fijn om even lekker in de klas rond te kijken, hoe het gaat met de kinderen die ik begeleid. Tijdens het werken op school komt ook mijn opleiding in de prikkelverwerking weer goed van pas!

Voor vragen over prikkelverwerking, schrijven, motoriek of ZwangerFit, neem gerust contact op!

loes 2021